Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 29 februari 2024

Fläskig fläskpannkaka! 

Visst är det svårt att få till en sån där hög fluffig ugnspannkaka man kommer ihåg från barndomen? Verkar som ett mission impossible... men så hittade jag ett recept på ugnspannkaka på Fredriks Fika som jag provade igår och det visade sig vara en vinstlott! Visst sjunker den ihop lite efter att man tagit ut den, men den är ändå hög och fluffig som en sufflé. 

Skillnaden från hans recept är att jag gjorde en fläskpannkaka och använde havremjölk. Och efter ett tips på en annan sida värmde jag ugnen till 250 grader och drog sen ner till 225 när jag satt in formarna (jag gjorde dubbel sats). 

3 dl vetemjöl 

1 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

6 dl mjölk

3 stora ägg

250 g baconbitar

Smör till formen

1. Sätt ugnen på 250 grader. 

2. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i bunken till assistenten. 

3. Häll i hälften av mjölken och vispa till jämn tjock smet. 

4. Rör ner äggen. 

5. Vispa ner resten av mjölken. Vispa några minuter. Låt sen smeten vila i 5 minuter. 

6. Smöra en forn på ca 20x30 cm. 

7. Häll i smeten. Fördela ut baconbitarna över smeten. (Stek dem inte före!)

8. Sänk värmen till 225 grader. 

9. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. När pannkakan inte dallrar i mitten är den klar. 

10. Låt vila i 5 minuter innan servering. 



Inga kommentarer: