Enkel men jättegod helgmiddag!
500 g potatisgnocchi (färska eller hemgjorda)
2 pkt bacon, strimlade
8-10 soltorkade tomater i olja, strimlade
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl grädde
1 dl riven parmesan
Svartpeppar
Färsk persilja eller basilika
1.Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Häll av, men spara lite kokvatten.
2.Stek bacon och lägg åt sidan.
3.Fräs vitlök och soltorkade tomater i lite av oljan från tomaterna tills det doftar underbart.
4.Häll på grädden och låt sjuda i ett par minuter.
5.Vänd ner gnocchi och bacon. Rör ner parmesan och lite av kokvattnet om det känns för tjockt.
6.Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.
7.Toppa med färska örter vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar