Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 30 augusti 2014

Cannelloni med spenat och tre sorters ost

Hejsan hoppsan, här blev det ingen bild. Nåja, huvudsaken är ju att maten är god och det kan jag intyga att det här är! Kanske lite pillrigt att fylla cannellonin, man kan ju i princip lika gärna göra en lasagne, men det här är lite roligare. Familjen tycker det är överraskande gott med tanke på att det är vegetariskt. Jag har fortfarande en del att jobba med på den punkten men trägen vinner, nu protesterar inte barnen längre när jag serverar vegetariskt :)

 20 cannelloni
600 g bladspenat, lätt hackad
1 bananschalottenlök, hackad
1 burk ricotta
100 g getost
150 g cheddar, riven (plus lite att strö över)
100 g soltorkade tomater i olja, strimlade/hackade
Salt
Vitpeppar

Bechamelsås
50 g smör
½ dl vetemjöl
ca ½ liter mjölk
Salt
Malen muskot

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Hacka löken och fräs den glansig i olivolja i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den fräsa med i några minuter under omrörning. Salta under tiden. Ställ åt sidan att svalna.

3. Smält smöret till såsen i en kastrull. Häll i mjölet och låt fräsa ihop under omrörning. Tillsätt halva mängden mjölk och rör tills det börjar koka. Häll i resten av mjölken och fortsätt röra. Späd med mer mjölk om det behövs. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och muskot. 
(ps. om man vill ha det väldigt såsigt så gör man dubbel sats sås!)

4. Rör ihop ricotta, getost, cheddar och soltorkade tomater med spenatfräset i en bunke. Smaka av med vitpeppar. 

5. Fyll cannellonin med spenat- & oströran. Använd en liten sked eller dessertgaffel. Man kan även använda en spritspåse. 

6. Fördela ut hälften av såsen i botten på en ugnsform. Lägg på cannellonin och häll över resten av såsen. Avsluta med att strö över lite  riven ost.

7. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.



Inga kommentarer: