Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 27 december 2014


Smördegsinbakad kyckling med tranbär och brie

Visserligen älskar jag julmat, men efter ett antal julbord är det gott med annan mat. Här är recept på en härlig kycklingrätt. Den är ett trevligt avbrott till julmaten men ändå för tiden passande julig.

4 kycklingfiléer
1 rulle smördeg
4 skivor Brieost
4 msk torkade tranbär
Salt och peppar

Sås
25 g smör
½ dl vetemjöl
4 dl vatten
1 tsk soja
2 msk kalvfond
1 msk chilisås
½ dl torkade tranbär

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra. 

3. Skär smördegen i fyra delar och kavla ut dem något. Lägg en skiva brieost och en matsked tranbär på varje smördegsruta. Lägg på filéerna och stäng paketen. Lägg dem med skarven ner på en smörpappersklädd plåt. 

4. Vispa ihop ägget och pensla paketen. Gör några små snitt på ovansidan av paketen. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, ca 20-25 minuter. 

5. Under tiden kycklingen tillagas så gör man såsen - måtten är ungefärliga för jag gör den på känn. 

Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet. Späd med vatten under omrörning. Tillsätt soja, fond och chilisås. Låt koka några minuter under omrörning. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt tranbären och låt puttra på svag värme tills kycklingen är klar.Inga kommentarer: