Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 6 juni 2015


Parmesankyckling

Varför köpa färdiga kycklingnuggets med "gu' vet vad" i när man enkelt kan panera kyckling själv, som dessutom är mycket godare?! Jag gjorde rätt stora bitar idag som ni ser på bilden - delade filéerna i två-tre bitar - men man kan ju göra dem i den storlek man vill. Jag har en förkärlek för mango och mango passar bra till kyckling så det blev mango och körsbärstomater med olivolja och balsamvinäger som tillbehör. Dessutom åt vi ciabatta med pesto till. Mums vad gott!

800 g kycklingfilé
1 ägg
150 g parmesanost, finriven
3 msk vetemjöl
1 dl ströbröd
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa upp ägget i en bunke. Skär filéerna i mindre bitar - se till att de har samma tjocklek - och lägg ner dem i bunken. Rör om så alla bitar täcks av ägg.

3. Blanda parmesanost, vetemjöl, ströbröd och salt (½ tsk kanske) och vitpeppar (ca 1 krm) i en påse.

4. Lägg ner några kycklingbitar i taget i påsen och skaka om så de täcks ordentligt. Lägg de panerade bitarna på en bricka/skärbräda.

5. Bryn kycklingbitarna i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över på en plåt. När alla bitar är brynta så sätt in plåten i ugnen och stek färdigt.

Inga kommentarer: