Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 30 december 2015


Spenatpasta med salami, bacon och ärtor

Enkel men jättegod pastarätt med sting i. Såsen är färdig när pastan är färdig. Snabbmat the Ingela way!   Den italienska chilisalamin köper man i charken, den är jättegod. Men hittar du inte den så finns det säkert någon annan god som funkar minst lika bra.  

Färsk fettuccine, spenat
140-150 g tärnat bacon
50 g skivad chilisalami, hackade (Ventricina Piccant)
3½ dl iMat eller grädde
Några dl frysta ärtor
Örtkrydda

1. Sätt igång att koka vattnet till pastan.

2. Värm upp smör i en stekpanna och häll i de tärnade baconbitarna och salamin. Låt fräsa i några minuter, rör då och då så bacon och salami blir ordentligt stekt.

3. Tillsätt grädde och låt koka upp.  Rör ner frysta ärtor och pudra över lite örtkrydda. Låt puttra på medelvärme medans pastan kokar.

Inga kommentarer: