Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 15 november 2016Frikadeller i tomatsås 
(Crock-Pot)


Jag hittade (nästan) det här receptet i en Facebook-grupp. Jag har gjort frikadeller i kastrull på spisen och det går visserligen fortare, men om man har tid över så är det väldigt smidigt att låta maten laga sig själv i Crock-Poten. Det behövs ingen passning,  den kokar aldrig över. Och det är lätt och smidigt att låta den stå på varmhållning medan man kokar bulgur eller pasta. Det här receptet ska ni prova. Har ni ingen Crock-Pot så går det bra att göra i en stor kastrull på spisen också. Supergott!


Frikadeller
800 g nötfärs
2 dl havregryn
1½ dl mjölk
1 dl grädde
1 ägg
3 vitlöksklyftor, pressade/finrivna
½ gul lök, finriven
1½ tsk salt
2 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar

Tomatsås
2 tetror krossade tomater
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning, smulad
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
½ tsk salt

1. Häll i alla ingredienser till tomatsåsen i Crock-Poten.  Rör om.

2. Rör ihop havregryn, mjölk och grädde i en bunke och låt svälla i någon minut. Blanda ner resterande ingredienser.

3. Rulla lagom stora bollar och tryck ner dem en efter en i tomatsåsen. De sista får ligga ovanpå såsen men man kan försiktigt skaka om bunken när den varit igång ett tag. 

4. Kör på hög effekt i 3 timmar.

Inga kommentarer: