Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 20 november 2016


Högrevsgryta i Crock-Pot

Det här är en "fusk Boeuf Bourguignon". Eftersom jag inte har något sidfläsk eller champinjoner i den kallar jag den för Högrevsgryta i stället. Köttet blir så oerhört mört när man gör grytan i Crock-Poten. Det här är så gott att man äter lite mer än vanligt, det räcker precis till min familj på fyra personer. Allra godast är det med polenta till, men ris eller couscous funkar också. Och grytan går såklart även att göra i gryta på spisen eller ugnen. 

800 g högrev i grytbitar
mjöl
4 morötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3½ dl rödvin
3½ dl vatten
1 oxbuljongtärning
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svarteppar
1 krm vitpeppar

1. Pudra mjöl över grytbitarna och bryn dem i olja i en stekpanna. Lägg över på ett fat eftersom du steker dem.

2. Skala och skiva morötterna i rätt tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor eller bitar. Skala och hacka vitlöken. 

3. Lägg/häll ner alla resterande ingredienser i Crock-Poten och rör om.

4. Lägg ner grytbitar, morötter, rödlök och vitlök i Crock-Poten. Rör om och sätt på locket. 

5. Tillaga på låg temperatur i 6 timmar eller längre. 

Inga kommentarer: