Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

torsdag 21 november 2019


Pannbiff med lök


Pannbiff med lök är underbar husmanskost. Jättegott tillsammans med kokt potatis och brunsås eller pepparsås. Jag gillar att det är lite tuggmotstånd i löken medan andra vill ha den helt mjuk. Smaken är som baken. Gott som tusan!


500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl turkisk yoghurt
½ dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar



2 gula lökar


1. Sätt ugnen på 175 grader


2. Blanda turkisk yoghurt, ströbröd, ägg, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla ihop några minuter.


3. Skala och riv löken fint på ett rivjärn. Häll ner i bunken.



4. Tillsätt nötfärsen och blanda hastigt ihop den rivna löken med färs med smet.


5. Forma till biffar  av valfri storlek. Bäst går det med våta händer.


6. Bryn biffarna hastigt i smör på hög värme. Lägg dem allt eftersom de bryns i en ugnsform. Ställ in i ugnen när alla biffar är brynta.


7. Skala och skiva löken. Fräs mjuk på låg värme. Fördela ut över biffarna. Låt formen stå kvar i ugnen tills biffarna är färdiga.














Inga kommentarer: