Pannbiff med lök
Pannbiff med lök är underbar husmanskost. Jättegott tillsammans med kokt potatis och brunsås eller pepparsås. Jag gillar att det är lite tuggmotstånd i löken medan andra vill ha den helt mjuk. Smaken är som baken. Gott som tusan!
500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl turkisk yoghurt
½ dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
2 gula lökar
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda turkisk yoghurt, ströbröd, ägg, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla ihop några minuter.
3. Skala och riv löken fint på ett rivjärn. Häll ner i bunken.
4. Tillsätt nötfärsen och blanda hastigt ihop den rivna löken med färs med smet.
5. Forma till biffar av valfri storlek. Bäst går det med våta händer.
6. Bryn biffarna hastigt i smör på hög värme. Lägg dem allt eftersom de bryns i en ugnsform. Ställ in i ugnen när alla biffar är brynta.
7. Skala och skiva löken. Fräs mjuk på låg värme. Fördela ut över biffarna. Låt formen stå kvar i ugnen tills biffarna är färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar