Kebabgryta
Det här receptet har jag fått av en arbetskompis. Originalet kommer från Zeinas Kitchen (mycket god mat på hennes blogg). Jag har mer krossade tomater och vitlök i min gryta än i originalreceptet. Jag har liksom Zeina ingen grädde i, men det är ju en smaksak.
Det här är en supergod gryta, gör den, du kommer inte att ångra dig. Tummen upp från hela familjen!
Gryta
600 g kebabskav (Järvsökebab är jättegott!)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor (jag använde spetspaprika)
3 pkt krossade tomater
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
(2-3 dl grädde eller crème fraiche)
Till servering
Ris
Yoghurt
1. Hacka lök och vitlök. Strimla paprikan.
2. Hetta upp olja i en stekpanna (helst med höga kanter) och stek löken tills den mjukat (stek även paprikan om du vill ha den riktigt mjuk, jag föredrar lite stuns så jag gör det inte). Lägg över på en tallrik.
3. Stek kebaben tills den fått färg. Häll bort den överflödiga oljan om kebaben släpper ifrån sig olja under stekningen.
4. Blanda ner lök och paprika, häll över krossad tomat, vatten, tomatpuré, buljongtärning, paprikapulver och .svartpeppar. (Om du inte har en stekpanna med höga kanter så häll över allt i en gryta.)
5. Låt puttra under lock i 20-25 minuter.
6. Krydda eventuellt mer. Om du vill ha en krämig gryta så tillsätt grädde eller crème fraiche och låt puttra ytterligare 10 minuter.
Servera med ris och yoghurt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar