Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 2 april 2014

Skrei (torsk) i god sås

Har du ätit Skrei? En norskt torsk som är vansinnigt god. Den är dessutom lite fastare och vitare i köttet an "vanlig" torsk. Nån kanske tycker det är helgerån att tillaga finfin Skrei på det här lättvindiga sättet, men jag har inga skrupler, bara det är gott så, och det vill jag lova att det här är! Ät pressad potatis till.

800 g Skrei, skinnfri i bitar
1 l vattten
½ dl salt
1 burk creme fraiche senap, vitt vin och schalottenlök
1 fpk iMAT (eller 2½ dl grädde)
Färsk dill

1. Skär bort skinnet på fisken och skär sen bort nålbenen i mitten ("byxa" den). Dela fisken i lagom stora bitar.

2. Koka upp vatten och salt i en hög stekpanna. Lägg ner fisken och låt den sjuda i några minuter. 

3. Koka upp creme fraiche och grädde i en kastrull.

4. Ta försiktigt ur fisken ur stekpannan och lägg den i en serveringsskål. Häll den varma såsen över fisken och strö över hackad dill. Om du har en fin stekpanna kan du försiktigt hälla av vattnet och sen hälla såsen över fisken i pannan och servera den så.
Inga kommentarer: