Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 18 maj 2014Kycklingrullader med äpple


Kyckling och äpple passar väldigt bra ihop, och här gör senapen att smaken höjs ett snäpp till. Antal äpplen beror på storlek och tycke och smak, personligen vill jag ha många. Kycklinglårfilé är bra att använda i gryta. De ser inte så aptitliga ut råa, men blir väldigt möra och goda när de tillagas, ett mycket bättre val än filé. Luras inte till att rensa bort för mycket bara! Det är gott med ris eller couscous till. 

800 g kycklinglårfilé
Dijonsenap
2-4 äpplen
½-1 röd lök
Salt och peppar
3 dl grädde eller iMat
1 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk soja
Maizenaredning

1. Bred ut senap på insidan av lårfiléerna. Salta och peppra.  Skala och riv 1-2 äpple och fördela rivet på filéerna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

2. Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna och lägg över dem i en gryta. 

3. Kärna ur och klyfta 1-2 äpple. Skala och klyfta löken tunt. Lägg ner i grytan.

4. Häll grädde, vatten, äppelcidervinäger och soja i grytan. Låt småkoka i ca 15 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar. Red av med maizenaredning om det behövs. 

Inga kommentarer: