Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 4 maj 2014



Köttfärslimpa med örter


Jag har sagt det förut och kanske inte ska upprepa det om och om igen....men äh, varför inte...köttfärs är en sån fantastisk råvara som man kan variera i det oändliga. Köttfärslimpa tillhör mina favoriter. Köttfärslimpa på "platten" är extra praktiskt för det går fortare att tillaga.

900 g köttfärs
1 dl havregryn
dl grädde eller iMat

2 vitlöksklyftor, pressade
2 schalottenlökar, finhackade

1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad basilika
1 dl finhackad gräslök
2 ägg
2½ tsk salt
½ tsk svartpeppar


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop havregryn och grädde i en stor bunke. Låt stå och dra i minst 10 minuter.

3. Finhacka löken och kryddväxterna (om du inte använder fryst!) och blanda i bunken tillsammans med pressad vitlök, ägg, salt och peppar i bunken. Vänd ner köttfärsen. 

4. Smöra en 30x40 cm stor ugnsform och platta ut färsen i den. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter.

Inga kommentarer: