Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 2 juli 2014


Rabarberkräm med lite socker

Jag bara ÄLSKAR rabarberkräm! Just nu försöker vi dra ner på socker i familjen, taskigt läge mitt i sommaren, men så blir det ibland. Men jag hittade ett recept utan socker. Eftersom jag gjorde större sats och inte hade nog med bananer så lade jag till lite socker. 

8 stjälkar rabarber
3 mogna bananer
Ca ½ dl socker
En dutt vaniljsocker
En dutt kanel
potatismjöl till redning

1. Skölj och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg i en kastrull med lite vatten i. Koka i 5-10 minuter.

2. Häll av överflödigt vatten - det är svårt eftersom rabarbern kokat sönder, men lite brukar man kunna hälla bort.

3. Mosa bananerna och rör ner i rabarberna. Smaka av med vaniljsocker och kanel. Låt koka i ytterligare några minuter.

4. Rör ut potatismjöl i lite vatten och häll ner i krämen i en tunn stråle, rör hela tiden. Låt koka upp under omrörning.

Inga kommentarer: