Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 30 juli 2014


Supergod smulpaj med bananer

Här kommer recept på en försvinnande god bananpaj. Bäst blir den om man använder riktigt mogna bananer, och då menar jag övermogna. En riktig vinnare! Ät med vaniljglass eller vaniljvisp eller som jag gör, bara som den är :)


5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g rumsvarmt smör i tärningar
2 dl cornflakes, lätt krossade
4 mogna bananer

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Nyp ihop mjöl, socker och smör till en smuldeg. Blanda i cornflakes.

3. Platta ut hälften av smuldegen i en pajform. Skiva bananerna och fördela dem i pajformen. Täck bananerna med resten av smuldegen.

4. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

Låt svalna något  innan servering (eller helt, den är jättegod kall också!). 



Inga kommentarer: