Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 28 februari 2015Rotsakskaka (rotsaksgratäng)


Jag provar på City Gross matkasse. Rätt praktiskt att få hem ingredienserna och recepten direkt till dörren! Den här första veckans recept får dock blandade betyg. Idag gjorde jag "kryddiga kycklingben". Till det skulle det vara rotsaksmos, men det det lät väldigt tråkigt på en lördag så jag använde ingredienserna plus några till och gjorde en rotsakskaka istället. Ja man kan väl kalla det rotsaksgratäng också, men den är inte så blöt som en gratäng brukar vara så jag tycker rotsakskaka är bättre. Det blev enormt mycket, räcker till två middagar.

Hur smakade det då? Jo väldigt, väldigt gott! 

500 g potatis
500 g morötter
2 palsternackor
200 g rotselleri
1 msk Santa Maria örtagård
1 tsk salt
2 krm peppar
5 dl grädde

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Skala och riv alla rotfrukter. Lägg i en stor bunke tillsammans med kryddorna. Blanda väl med händerna.

3. Fördela rivet i en ugnsform - min har ett innermått på ca 28 x 36. Men du kan även använda en ugnsplåt med höga kanter. Det beror på hur tjock du vill att din rotsakskaka ska bli.

4. Häll grädden jämnt över formen och sätt in den i nedre delen av ugnen. Låt stå tills rotsakerna mjuknat, ca 1 timme.

Inga kommentarer: