Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 16 mars 2015



Köttfärslimpa fylld med grillad inlagd paprika och fetaost


Alltså, finns det något som möjligtvis skulle kunna fajtas med biffar om förstaplatsen så skulle det vara köttfärslimpa. Jag bara älskar köttfärslimpa! Man bara rör ihop smeten och fyller med det man har hemma. Den här limpan är så saftig och god att det inte behövs någon sås, men visst, för er sås-älskare där ute skulle nog en gräddsås funka bra till.

Köttfärslimpan
650 g blandfärs
1½ dl grädde
1 dl havregryn
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk worcestershiresås
1 tsk soja
1 msk torkad basilika
Kryddsmör eller vanligt smör att klicka på köttfärslimpan 

Fyllning
1 dl grillad inlagd paprika, hackad
150 g fetaost, hackad

1. Sätt ugnen på 175 grader, Smöra en avlång brödform.

2. Rör ihop grädde och havregryn i en stor bunke. Låt svälla i 5-10 minuter.

3. Blanda ner resterande ingredienser i bunken (utom smöret). 

4. Platta ut hälften av smeten i formen. Forma en fördjupning i mitten (på längden).

5. Fördela fyllningen i fördjupningen. Klicka på resterande smet och platta till, se till att fyllningen täcks på alla sidor.

6. Klicka på smör/kryddsmör och tillaga i nedre delen av ungen i ca 1 timme.

Inga kommentarer: