Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 9 oktober 2015


Tortellini- och kasslergratäng
med broccoli och körsbärstomater

Idag blev det en "ta vad du har hemma" middag. Och det kan jag säja, det är inte fel alls, man kan hitta på helt nya, goda recept! Någonting som jag alltid har hemma är frysen broccoli och frysta örter. Nu passade det bra att använda det i en gratäng med tortellini och kassler. Dessutom hade jag en halv förpackning körsbärstomater som jag tyckte kunde passa bra i gratängen. Tillsammans blev det en härlig gratäng. 

300 g tortellini med ost
300 g kassler
300 g broccoli (tinad fryst)
20 körsbärstomater

2½ dl grädde
2½ dl vatten
100 g smör
½ dl vetemjöl
3 dl riven lagrad ost (jag använde cheddar)
Salt och vitpeppar
Hackad persilja

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka tortellinin och häll av vattnet.

3. Skär kasslern i tärningar. Dela broccolibuketterna om de är stora.

4. Blanda tortellini, kassler, broccoli och tomater i en ugnsform. 

5. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjölet och späd sen med lite grädde och lite vatten. Rör hela tiden medan såsen tjocknar. Häll i resten av grädden och vattnet. Fortsätt rör tills såsen tjocknat. Späd med mer vatten/grädde om det behövs. Låt koka i 4 minuter. 

6. Rör ner osten och rör tills den smält. Rör ner med persilja, ca en matsked om den är frysen (annars får man smaka sig fram). Smaka av med salt och peppar. 

7. Häll såsen över innehållet i gratängformen. Gratinera i ugnen i 20 minuter. 
Inga kommentarer: