Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 20 november 2018

Snabb renskavsgryta

En god middag behöver inte vara vidare besvärlig eller ta lång tid att laga. Den här härliga grytan slängde jag ihop på en halvtimme, då är tid inräknad för att koka potatis till moset också.

500 g renskav
5 enbär, krossade
3 msk svartvinbärs gelé
3 dl grädde
1 tsk torkad timjan
1 tsk japansk soja
Salt och peppar
Redning
Färsk persilja

1. Fräs renskavet i smör i en stekpanna .

2. Tillsätt enbär, gelé, grädde, soja och timjan. Låt småputtra i 10 minuter.

3. Smaka av med salt och peppar och kanske mer gelé. 

4. Red med majsena eller annan redning. 

Servera med persilja och gelé. 


Inga kommentarer: