Mustig gryta i Crock-Pot
Efter alla helger och julmat så var det extra gott med en rejäl gryta. Kryddorna är på ett ungefär, så smaka er fram. Bryn på köttet om du vill. Jag gör det ibland men idag hade jag lite bråttom så jag struntade i det. Funkade jättebra ändå.
1 kg högrev1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm svartpeppar
4 morötter
2 rödlökar
2 rödlökar
10 katrinplommon
1 msk persillade
1 dl portvin
3 dl vatten
1 msk oxfond
1 dl portvin
3 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk Worcestershire sås
1 knippa färsk persilja
1 burk hela champinjoner
1 burk hela champinjoner
1. Skär köttet i bitar på ca 3x3 cm och krydda bitarna rejält med salt och peppar. Lägg ner i Crock-poten.
2. Skär morötterna i ganska tjocka skivor och löken i klyftor. Lägg ner i Crock-poten tillsammans med katrinplommon och persillade.
3. Häll portvin, vatten, fond och Worcestershire sås i Crock-poten. Rör om ordentligt.
4. Låt Crock-poten gå på hög i tre timmar (kan absolut gå längre om man vill). Smaka om det behövs mer kryddor.
5. Tillsätt champinjonerna och låt gå i en halvtimme till. Strö över persilja vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar