Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 16 november 2015


Currykorv med risoni

Det här receptet hittade jag på idag. Jag är lite less på mina gamla vanliga korvrecept så då fick jag ta till fantasin. Det är inget märkvärdigt, men god och snabb vardagsmat kan man aldrig ha för många recept av! För er som inte ätit risoni kan jag berätta att det är en pastasort som ser ut som små riskorn. Man kan använda det i soppa eller istället för ris. Det blev tummen upp från hela familjen (trots svampen!). Rensade tallrikar och inte en smula kvar i stekpannan, det är bra betyg det :)

600 g falukorv
3 dl risoni (pasta)
150 g sockerärtor
8 champinjoner
4 dl grädde eller iMat
1 msk citronsaft
Curry
Salt och peppar

1. Sätt igång pastakoket.

2. Skär champinjonerna i bitar. Skär sockerärtorna i två delar. Skär korven i skivor som du sen delar i två delar.

3. Smält smör i en stekpanna och fräs champinjoner och sockerärtor i några minuter. Lägg över dem på ett fat.

4. Smält mer smör i stekpannan och lägg i korven. Pudra över curry och stek i ett par minuter.  Tillsätt champinjonerna och sockerärtorna, grädde och citronsaft. 

5. Häll vattnet av pastan innan den är helt färdig. Häll pastan i stekpannan och den låt koka färdigt tillsammans med de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och ev. mer curry.Inga kommentarer: