Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 23 november 2015


 Köttfärslimpa med rödbetor
 
Här är recept på en köttfärslimpa med influenser från Biff à la Lindström, Receptet är typ från hemmets journal, men jag har ändrat lite i det. Bl.a. har jag mer köttfärs och mer rödbetor. Man vill ju ha matlåda också! Det här är inget man slänger ihop på en kvart...eller jo förberedelserna går fort men tillagningen tar tid! Men har man tiden är det en jättegod vardagsrätt. Man kan ju passa på att dammsuga eller jogga under tiden köttfärslimpan tillagas till exempel :)
 
600 g köttfärs
1 dl havregryn
1½ dl grädde (eller iMat)
1 ägg
1 tsk worcestershiresås
1 tsk salt
1 krm peppar
2 kokta rödbetor
1 dl bostongurka (eller hackad saltgurka)
1 liten hackad gul lök
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop havregryn och grädde (eller iMat) i en bunke och låt det svälla i 10  minuter.

3. Tillsätt färs, ägg, worcestershiresås, salt och peppar. Arbeta samman.

4. Skala och finhacka löken. Finhacka rödbetorna (och saltgurkorna om du använder sådana). Rör ner lök, rödbetor och gurka i färsen och arbeta den jämn.

5. Forma en limpa i en ugnsform (eller som jag, platta ut i en form) och grädda  mitt i ugnen i 50-60 minuter. Späd på med lite vatten efter halva tiden. Ös gärna färslimpan några gånger under gräddningen (fungerar av självklara skäl inte om färsen upptar hela formen!)

Inga kommentarer: