Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 30 juli 2013


Pulled pork gryta med mynta

Vi äter och äter, men det blir alltid kvar rester när jag gör pulled pork. Inte för att det inte är gott, nä tvärtom. Det är så enkelt som att jag gör alldeles för mycket. Då är det roligt att använda fantasin. Idag gjorde jag en gryta på resterna tillsammans med mynta, chilifrukt och tomat. Blev som en exotisk kalops. Det var väldigt gott, även om bilden inte är så lockande :)

Resterna av pulled pork (se mitt recept) med spad och lök.
2-3 tomater i klyftor
½-1 röd chilifrukt, hackad
1 näve grönmyntablad, hackade
Turkisk yoghurt eller creme fraiche
Salt och svartpeppar
Ris

1. Sätt igång att riskoket.

2. Värm upp pulled pork, tomat, chili och mynta i en gryta.  Smaka av med salt och peppar. Låt puttra några minuter.

3. Rör ner den mängd turkisk yoghurt du tycker är lämplig för önskad konsistens. Låt bli varmt och servera med riset.




Inga kommentarer: