Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 3 juli 2013

Veckans vegetariska!


Tagliatellegratäng med getost och paprika
(typ getostlasagne)

När jag inte planerar maten i förväg är jag livsfarlig på affären, jag handlar en massa saker jag gillar utan eftertanke. Så plötsligt står jag där med t.ex. ledsna paprikor och getost som snart går ut i datum. Getostlasagne var det första som poppade upp i hjärnan. Eftersom jag inte hittade lasagneplattor i affären köpte jag tagliatelle, vanlig och spenat. Det blev en jätte-jätte-jättegod vegetarisk pastagratäng...jättegod!! Vi åt tomat och gurka med crema di balsamico till.

Tips - om du inte vill fixa och trixa med färska paprikor så finns det ju inlagda paprikor på burk!

5 röda spetspaprikor
200 g getost
3 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 dl riven ost
½-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm örtkrydda
1 tsk torkad timjan
ca 400 g färsk tagliatelle (vanlig eller spenat, eller båda delarna...eller lasagneplattor)
1-2 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skålla paprikorna i kokande vatten. Häll av kokvattnet och fyll på med kallt vatten och gärna isbitar. Skala paprikorna med en vass kniv och skär i bitar.

3. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Häll i grädden och och låt koka i tre minuter under omrörning.

4. Rör ner den rivna osten (3 dl) i såsen och smaka av med salt, vitpeppar och örtkrydda.

5. Häll sås i botten på en ugnsform. Smula över lite getost och fördela ut paprika och lite torkad timjan. Täck med tagliatelle. Fortsätt med två lager till och avsluta med sås och riven ost.

6. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Lägg på aluminiumfolie om osten hotar att bli för mörk.


Inga kommentarer: