Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 2 januari 2017


Makaronipudding 
pizzastyle

Jag hittade ett recept på nätet som jag använt som bas och har dragit ifrån och lagt till. Som vanligt alltså! Det är en blandning av pizza utan botten och makaronipudding. En väldigt praktiskt rätt när man gör en kylskåpsrensning. Man kan använda det protein man har tillgängligt. Och även praktiskt för de som inte äter kolhydrater. Enligt originalreceptet skulle man använda okokta snabbmakaroner men jag använde annan pasta som jag kokade halva tiden och sen lät svalna. Det blev väldigt lyckat. 

500 g pasta
3 dl mjölk (jag använde iMat)
3 dl grädde (jag använde iMat)
1 fpk finkrossade tomater
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Kassler, grillad kyckling, salami etc. (jag använde marinerad kalkon, typ kassler)
1 paprika
10 cocktailtomater
Örtkrydda
Ev.ost

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Fördela ut pastan i en ugnsplåt eller en stor ugnsform (nästan lika stor som en ugnsplåt).

3. Rör ihop mjölk, grädde, finkrossade tomater, salt och peppar i en bunke. Häll över pastan.

4. Skär köttet i lagom stora bitar och fördela ut i formen.

5. Hacka paprikan och dela tomaterna i fyra bitar. Fördela ut i formen. 

6. Krydda med den örtkrydda du gillar. Jag använde "Mammas persilado" (Juni kryddor) som innehåller persilja, vitlök, lök, vitpeppar och paprika. 

7. Strö över ost om du vill ha det. 

8. Tillaga längst ner i ugnen tills äggstanningen stelnat. För mig tog det ca 50 minuter. Jag använde en form som är lite mindre än en ugnsplåt. Använder du en vanlig ugnsplåt tar det givetvis kortare tid.  Inga kommentarer: