Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 7 december 2013


Saffranskyckling med russin
eller varför inte kalla det Lussekattskyckling ?!

Julen närmar sig med stormsteg. Eller snarare själva julfinalen då, för i min familj är det jul från första advent. Bara att ta chansen att mysa så mycket man kan, tycker jag, för julen gör den kalla och mörka december till en härlig tid! Idag har vi ätit middag med jultema. Vi åt pasta till kycklingen av den enkla anledningen att det var slut på ris, men det funkade bra.

4 Kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
100 g philadelphiaost, naturell
1 pkt saffran
½ tsk salt
1 krm vitpepper
2 tsk dragon
½ dl russin

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bryn filéerna hastigt i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform.

3. Blanda ihop resterande ingredienser, utom russin, i en bunke. Rör ordentligt. Det blir en ganska hård sås/creme. Klicka ut över kycklingen och strö sen över russin.

4. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt (72 grader). Kolla gärna med termometer.

Inga kommentarer: