Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 14 september 2014


Porterstek på skinkstek

Portersås måste vara en av de godaste såser som finns! Här har jag ett recept på porterstek gjord av skinkstek. Det funkar precis lika bra som med nötkött. Söndagsmat som heter duga *mums*

1,2 kg skinkstek
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 flaska porter, 33 cl
1½ -2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
½ dl kinesisk soja
3 msk viltfond
5 torkade enbär
1½ tsk malen svartpeppar
Grädde
Salt och peppar

1. Skala och klyfta den gula löken, skala vitlöksklyftorna. Lägg ner i en gryta. Häll i resten av ingredienserna - utom skinksteken - och låt koka upp.

2. Putsa köttet och lägg ner det i grytan. Låt puttra under lock på medelvärme . Vänd köttet efter 30 minuter och låt det fortsätta puttra tills det är klart. Det ska ha en innertemperatur på 70 grader.

3. Ta upp köttet och vira in det i ugnsfolie.

4. Sila och häll tillbaks kokspadet i en kastrull. Häll på så mycket grädde du vill ha tills du får önskad smak. Tillsätt salt och peppar om det behövs. Red med maizena eller mjöl utrört i lite vatten. Låt koka några minuter till.

5. Skär upp steken och servera den med såsen.

Inga kommentarer: