Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 15 september 2014


Blomkålsbiffar

Det här receptet på jättegoda vegetariska biffar kommer från Hemmets Journal. Jag får tidningar av svärmor när hon läst dem och jag hittar ofta goda recept. De finns även på nätet för er som inte har papperstidningen. Eftersom jag missade att ta ett kort så knyckte jag helt skamlöst bilden också :) Jag har fyrdubblat receptet, annars har jag inte ändrat något. 

Servera med en fräsch sallad. I tidningen serverade de en kall sås till bestående av turkisk yoghurt, vitlök, salt och peppar, men vi åt turkisk yoghurt som den är, funkar hur bra som helst. Och ett tips - Risentas nyhet bönpasta gjord på ekologiska sojabönor - prova det!

600 g blomkål
2 dl havregryn
3 dl riven ost
2 msk hackad gräslök
2 tsk örtsalt
4 ägg

1. Mixa blomkålen och blanda sen med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 15 minuter.

2. Värm upp olja i en stekpanna och klicka ner smet till lagom stora biffar. Stek i omgångar, ca 3-4 minuter per sida. Smeten är kletig och lös, låt steka ordentligt innan du försiktigt vänder biffarna. Det går bra att hålla dem varm i ugnen på 100 grader.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter supergott! Mixar du alltså blomkålen rå? Inte kokar den innan?

IngelaC sa...

Jag använde rå blomkål och ja, de blev supergoda!