Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 28 september 2015


Lax- och ajvar relishbiffar 
med kall ajvar relishsås

De här biffarna är supergoda!!! Nuff' said :)

Biffar
800 g lax
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk japansk soja
3 msk ajvar relish 
2 msk potatismjöl
1 ägg
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Sås
1 liten burk creme fraiche (eller iMat fraiche)
Några matskedar ajvar relish
1 msk honung
Salt och vitpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär lax i kuber och dela paprikan i några bitar. Kör i matberedare någon sekund.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en jämn smet. 

4. Forma till biffar med våta händer: Lägg biffarna på en skärbräda.

5. Bryn biffarna hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över em på en ugnsplåt allt eftersom de steks.

6. Ställ in plåten i ugnen tills biffarna är färdiga, ca tio minuter. 

7. Rör ihop creme fraiche, ajvar relish och honung. Smaka av med salt och peppar. Ta mer ajvar om det behövs. 

Inga kommentarer: