Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 7 september 2015Morotssoppa med basilika

Nu är det höst. Även om dagarna fortfarande kan vara varma så är det höst. Och med hösten kommer sopporna upp på familjens matsedel igen. Idag blev det en härligt basilikadoftande morotssoppa med krutonger. Till det åt vi hårdbröd med ost. Det är så gott att doppa hårdbröd i soppan :)

900 g morötter
100 g palsternacka
1 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1 kruka basilika
Mjölk
Salt
Peppar
Lökkrydda
Vitvinsvinäger

1. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Lägg i en gryta och tillsatt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra tills rotsakerna är mjuka.

2. Ta grytan av plattan. Tillsätt alla basilikablad och kör med mixerstav tills du får en puré. 

3. Häll i någon deciliter mjölk, lite salt, peppar, lökkrydda och en skvätt vitvinsvinäger. 

4. Ställ tillbaks på plattan och värm upp igen - men se upp för heta soppsprättar! Tillsätt mer mjölk tills du får önskad konsistens. Smaka ev. av med mer kryddor och vitvinsvinäger. Servera gärna med krutonger. 

Inga kommentarer: