Färsbiffar med chimichurri
och couscous-sallad med rostad sötpotatis
Igår åt vi den här fantastiskt goda middagen. Receptet kommer från gratistidningen "Sundsvalls Nyheter". Jag hade ingen lammfärs så jag använde nötfärs. Sen lade jag till grädde och ströbröd eftersom jag inte gillar när biffarna blir för kompakta. Jag dubblerade dessutom receptet eftersom biffar alltid går åt som smör i solsken hemma hos oss. Slutligen så använde jag bladpersilja istället för vanlig persilja. Det här receptet får högsta betyg och hamnar direkt i familjefavoriterna!
Biffar
1 kg färs, nöt eller lamm
2 dl grädde
½ dl ströbröd
2 ägg
1 1/4 msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nätt på
Couscous-sallad
4 portioner couscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 sötpotatis
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 fpk cocktailtomater, skurna i 4 delar
Bladpersilja
Chimichurri
1 vitlöksklyftor, pressade
i tsk honung
1 tsk sambal oelek
½ citron, saft och skal
1½ dl olivolja
Bladpersilja, finhackad
1. Blanda ihop grädde och ströbröd i en bunke, låt svälla några minuter.
2. Blanda ner resterande ingredienser till biffarna. Forma biffar och lägg dem på ett skärbräde.
3. Koka couscous och buljongtärning enligt anvisningarna på paketet. Häll över i en grund skål.
4. Skala och tärna sötpotatisen, blanda med olivolja, salt och peppar. Stek mjuk i ugnen eller på spisen. Häll ner i skålen med couscous.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Bryn biffarna i smör och olivolja ca en minut per sida. Lägg över i en ugnsform. Låt tillagas färdiga i ugnen när alla biffar är brynta.
7. Rör ner resterande av ingredienserna till couscous-salladen.
3. Finhacka persilja till chimichurrin. Blanda ihop med resterande ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar