Ljuvlig sockerkaka med blåbär
Det här receptet ger en luftig, men ändå saftig, sockerkaka. Se till att vispa ägg och socker länge, tills allt socker har lösts upp. Börja på låg hastighet och öka sen till hög hastighet. Jag vispar nog 20 - 25 minuter. När man rör ner mjölet är det viktigt att göra det snabbt. Helst inte med elvisp.
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl vatten
Blåbär, frysta är ok
1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa länge, tills sockret är helt löst.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
3. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
5. Rör (vänd) snabbt ner mjölblandningen och smöret i äggblandningen. Koka upp vattnet och rör ner det i smeten.
6. Häll smeten i kakformen och fördela ut blåbär över smeten.
7. Grädda i 30 - 40 minuter. Känn med sticka i slutet. Låt kakan kallna i formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar