Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 25 november 2013


Ugnsstekt falukorv med äppelsky

Falukorv är bra vardagsmat, men lite trist kanske. Så varför inte skoja till det och göra lite rolig form på den! Här kommer recept på en god vardagsrätt med falukorv, äpple, purjolök och rosmarin - smaker som fungerar finfint tillsammans

800 g falukorv
2 äpplen
1 purjolök
1 tsk torkad rosmarin
1 msk kalvfond
½ dl vatten
3/4 dl koncentrerad äppeljuice

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär korven i tjocka skivor. Skär ett rutmönster på ena sidan av varje skiva. Lägg skivorna med rutade sidan uppåt i en ugnsform.

3. Skölj och skiva purjolök. Skala och klyfta äpplena. Fördela runt korvskivorna. Strö över rosmarin.

4. Blanda äppeljuice, vatten och kalvfond och häll i ugnsformen.

5. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter.


Inga kommentarer: