Mustig kycklinggryta med dadlar
Här kommer recept på en smarrig familjevänlig fredagsgryta! Dadlar och balsamvinäger ger en härligt mustig, sötsyrlig smak. Gott med ris till.
700 g kycklinglårfilé
10 små lökar
8 färska dadlar
6-10 små lökar
3 dl grädde
1½ msk kycklingfond
1 tsk soja
1½ msk balsamvinäger
½ dl grovt hackad persilja
1. Dela lårfiléerna i två delar. Skala löken och dela i två delar (om de inte är pyttesmå). Dela och kärna ur dadlarna.
2. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna med höga kanter eller i en gryta.
3. Häll i grädde, fond, soja och balsamvinäger. Låt koka under lock i 5 minuter.
4. Lägg i dadlar och persilja. Koka i 1 minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar