Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 2 februari 2014

Teriyakimarinerad lax 

Vi gillar verkligen lax i vår familj och jag ser till att alltid ha lax i frysen. Jag köper färsk laxsida när det är bra pris och fryser in. Idag blev det teriyakimarinerad lax med couscous och tomat & löksalsa

500 g lax skurna i portionsbitar eller kuber
Teriyakimarinad
Citronpeppar
Salt
Sesamfrön

1. Marinera laxen i teriyakimarinaden i några timmar.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Lägg laxbitarna på en plåt och strö över citronpeppar, salt och sesamfrön.

4. Tillaga i ungen tills laxen har nått den innertemperatur du vill ha, jag vill ha den på sådär en 52 grader när den steks utan sås, ca 10 -15 minuter.





Inga kommentarer: