Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 4 februari 2014



Veg Kashmiri Kofta 
- Indiska vegetariska "köttbullar"

Enligt bloggen jag hittade det här receptet på (lagaindiskmat.se) är Kofta för indierna vad falafel är för människor från Mellanöstern. Jag fastnade för det här receptet eftersom jag har en förkärlek för valnötter i maten. Jag har bara gjort någon liten förändring i ursprungsreceptet. Och jag kan bara säga JÖSSES VAD GOTT!!!

2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
3 dl riven ost
1 dl finhackade valnötter
2 dl ströbröd (jag använde både grovt och ljust ströbröd)
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1 tsk garam masala
½ tsk chili
3 ägg

5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
Gurkmeja
Salt och vitpeppar

1. Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare, äggen sist, ett i taget.

2. Forma små bollar och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg över på ett fat.

3. Koka upp vattnet och buljongtärningen i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter.

4. Lägg bollarna i buljongen och låt koka under lock i 10 minuter. Bollarna sväller så det är inte säkert att buljongen täcker dem helt. Vänd dem efter halva tiden.

5. Ta av locket och häll i grädde och lite gurkmeja så såsen får fin gul färg. Smaka av med salt och vitpeppar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra recept,älskar den. Vart tog " lagaindiskmat.se"vägen??
Mvh Robert.

IngelaC sa...

Ja det är verkligen gott! Och jag undrar jag med vart bloggen tog vägen. Det fanns mycket gott där.