Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 17 juni 2012


Couscoussallad


Couscoussallad är gott och enkelt att laga, och praktisk eftersom man man göra den i förväg. Servera med fördel hummus eller raita till. Gott till grillat! 

Om man vill ha starkare smak kan man tillsätta svartpeppar och cayennepeppar i couscousen när den sväller. Och vill man ha en matigare sallad kan man blanda ner röda bönor.

3 dl couscous
2 msk olivolja
½ tsk salt
½-1 röd lök, finhackad
1 kruka persilja, finhackad (ska egentligen vara bladpersilja)
2-3 tomater, finhackade
2 msk balsamvinäger


1. Koka upp vatten, olivolja och salt. Tillsätt couscous och låt svälla under lock i 5 minuter. 


2. Rör ner balsamvinägern i couscousen. 


2. Blanda slutligen ner lök, persilja och tomater.

Inga kommentarer: