Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 19 juni 2012


Makaronipizzapudding

Det var väl ett roligt namn? Här kommer recept på en annorlunda makaronipudding som man gör med okokta makaroner. Pizzakrydda eller oregano för tankarna till pizza, så av den anledningen blev det namnet makaronipizzapudding =)

4 dl okokta makaroner
1 dl riven ost
2-3 dl skinka eller korv, strimlad
1 l mjölk
3 ägg
2½ msk chilisås eller ketchup
1½ tsk pizzakrydda eller oregano
Salt
Svartpeppar
Ca 2 dl riven ost till gratinering
Ev skivade tomater

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg de okokta makaronerna i en långpanna med mått 30x40 cm. Strö över riven ost och skinkan/korven.

3. Vispa ihop mjölk, ägg, chilisås/ketchup, pizzakrydda/oregano och smaka av med salt och peppar. Häll över makaronerna och skinkan i formen.

4. Grädda i 15 minuter. Ta ut formen och strö över riven ost (vill man ha tomater så lägg på dem innan osten). Fortsätt grädda tills äggstanningen "stannat", ca 15-20 minuter.

4. Ta ut formen och låt den vila i 5-10 minuter.

Inga kommentarer: