Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 17 juni 2012



Minikebab (turkiska köttbullar)


Ja då blev det mat från mellanöstern idag igen! Jag bara älskar de avlånga turkiska köttbullarna. Enkla att göra och kryddigt goda. Vi åt dem med couscoussallad och raita (se separata recept).

400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk sambal oelek
1 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 dl mjölk eller grädde
1 ägg

1. Blanda alla ingredienser till en smidig smet.

2. Forma färsen till små avlånga dolmar och stek dem i smör runt om, ca 5 minuter.

2 kommentarer:

Evelina sa...

Dom här gjorde vi idag, jättegoda! Fast vi åt bulgur till och hällde på grädde i stekpannan som vi gjorde sås på, funkade bra det med :)
/Evelina & Magnus

IngelaC sa...

Vad bra! Ja jag förstår att det blev gott med såsen till. Allt med grädde är gott ;)