Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 26 juni 2012

Krämig rabarberpaj med kanel

Den här pajen är verkligen ingen lättviktare men ibland får man helt enkelt strunta i kalorierna och bara njuta! Servera vaniljglass till, eller varför inte en klick vispad grädde.

Botten
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör

Fyllning
300 g rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda de torra ingredienserna till botten. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

4. Skala och skiva rabarbern. Blanda med socker, kanel och vetemjöl. Fördela i pajformen.

5. Häll grädden över rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.



Inga kommentarer: