Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 16 juni 2012


Ugnsstekt lax med philadelphiaost och dill

Vi har haft en härlig vecka i Kusadasi, Turkiet. Nu är vi hemma igen och det är bara att knyta på sig förklädet och laga maten själv. Efter all buffémat var vi sugna på något lätt och enkelt. Lax kändes helt rätt. Eftersom jag inte storhandlat fick jag hitta på något med det jag hade hemma. Jag ugnsstekte laxen med en philadelphiaoströra och serverade den med nypotatis, tomat och sockerärtor. Och hör ni, det blev jättegott!

1 fpk portionsbitar lax
Vitpeppar
Salt
1 fpk philadelphiaost
1 matsked torkad dill
2 dl grädde
Örtkrydda
Svartpeppar
Nypotatis
Gourmé salt
valnötter

1. Skrubba nypotatisen och koka den i saltat vatten.

2. Sätt ugnen på 225 grader (200 om varmluft).

3. Lägg laxbitarna i en liten ugnsform (philadelphiaoströran blir rinnande i ugnen så formen bör inte vara för stor). Krydda med lite salt och vitpeppar.

4. Vispa ihop philadelphiaost, grädde och dill. Smaka av med örtkrydda och svartpeppar.

5. Klicka ut philadelphiaoströran över laxbitarna. Gratinera i ugnen i 20 minuter.


6. Hacka valnötter och rosta dem i en stekpanna.

7. Skär nypotatisen i skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat.

8. Skira lite smör och ringla det över potatisen (eller ringla över lite olivolja). Strö över gourmé salt. 


9. Strö valnötter över laxen och servera genast!



Inga kommentarer: