Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 15 mars 2016


Broccolisoppa med röda linser

Röda linser är fulla av protein och kostfiber. Goda i bl.a. soppa och grytor. Här är recept på en härlig vegetarisk broccolisoppa med linser i. Mums!

1 gul lök
2 morötter
500 g broccoli, färsk eller tinad fryst
1 fpk röda linser
1-2 tsk curry
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½-1 tsk salt
1 krm peppar
½ dl finhackad persilja

Till servering
Matlagningsyoghurt/turkisk yoghurt
Bröd

1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna.

2. Skölj och ansa broccolin om du använder färsk. Skiva stjälkarna och skär blommorna i bitar. Se till att separera stjälkar och blommor för de ska koka olika länge i soppan.

3.Fräs lök och morötter i olja i en gryta. Lägg i broccolistjälkarna, linser och curry. Låt fräsa under omrörning någon minut.

4. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka upp, sänk sen värmen och låt sjuda under lock i 8-10 minuter.

5. Lägg i broccolibuketterna och koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i persiljan strax innan servering.


Inga kommentarer: