Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 29 mars 2016


Möra köttbullar


Här är ett recept på goda köttbullar. Morötterna gör dem saftiga och möra. Jag gjorde en tomatsås och slog den över köttbullarna strax innan servering. 

700 g köttfärs
1 dl grädde
½ dl havregryn
2 morötter, finrivna
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
1 tsk worcestershiresås
1 tsk lökpulver 

1. Blanda ihop grädde och havregryn i en bunke. Låt svälla ihop i några minuter. Sätt ugnen på 100 grader om du vill steka färdigt köttbullarna i ugnen.

2. Skala och finriv morötterna. Rör ner i bunken. 

3. Tillsätt alla resterande ingredienser och rör ihop till en smidig smet. 

4. Forma köttbullar och lägg dem på en skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna tills de är helt genomstekta.  Eller så bryner du dem så de får en stekyta och lägger sen över dem på en plåt. Stek färdigt i ugnen ca 15 minuter. 

Inga kommentarer: