Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 1 mars 2016

 
Torsksoppa med fänkål och spetspaprika

900 g torskfilé
1 fänkål
2 gula spetspaprikor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 lagerblad
3 fiskbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan
1½ liter vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 fpk körsbärstomater
½ citron, saften

1. Halvtina torsken om den är fryst.

2. Ansa och skär fänkålen i små tärningar.
Ansa och skär paprikan i små bitar.
Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
Skala och tärna morötterna.

3. Fräs grönsakerna i olja på medelvärme i en gryta utan att de tar färg, ca 10 minuter.

4. Häll på vatten och tillsätt lagerblad, buljongtärningar, timjan, salt och svartpeppar. Låt koka upp. Dra ner värmen och låt puttra under lock tills grönsakerna är färdiga, ca 15 minuter.

5. Dela fisken i bitar. Lägg ner den och tomaterna i grytan. Rör om försiktigt så inte fisken går sönder. Låt puttra i ca 5 minuter. Pressa ner citronsaften efter smak. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

Inga kommentarer: