Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

onsdag 9 mars 2016


Fiskgryta med kokosmjölk och grön curry


Idag har vi ätit en fiskgryta med thailändsk touch. Jag använde kolja men det funkar såklart med annan vit fisk. Styr styrkan med mängden currypasta. Familjen åt nudlar till och jag resterna av de krossade potatisar vi åt i helgen. Tummen upp från familjen!

3-4 morötter
1 purjolök
2-4 tsk grön currypasta (thailändsk)
2 burkar kokosmjölk
1 buljongtärning, grönsak
300 g broccoli, tinad om fryst
600 g vit fiskfilé, färsk eller tinad fryst
Salt
Lime, saften
Limeklyftor till servering

1. Skala och skiva morötterna i tunna skivor. Rensa, skölj och strimla purjolöken.

2. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en stekpanna med höga kanter eller en gryta.

3. Rör ner currypasta och fortsätt fräsa under några minuter under omrörning.

4. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och broccoli. Låt sjuda under lock i 5 minuter. Smaka eventuellt av med mer currypasta.

5. Skär under tiden fisken i tärningar. Salta lätt. Lägg ner fisken i grytan och rör försiktigt så inte fisken går sönder. Låt sjuda under lock tills fisken är klar, ca 3-5 minuter. Pressa ner lite limesaft strax innan servering. 

Inga kommentarer: