Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 5 januari 2014


Fläskfilé med salamisås

Det här är en jättegod fläskfilérätt som det passar att äta med pasta eller klyftpotatis och nån trevlig varm grönsak som haricots verts eller broccoli. Jag kan även tänka mig att det är gott med enbart en fräsch grönsallad till. Salamisåsen kan man även äta enbart som den är till pasta också.

1 fläskfilé
Salt
Svartpeppar
100 g skivad salami (pepparsalami är gott!)
4 dl grädde
1 msk torkad basilika
En handfull cocktailtomater

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Putsa fläskfilén (dela den i två delar om du vill). Salta och peppra och bryn den runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform.

3. Häll grädde och basilika i stekpannan. Låt koka ihop några minuter.

4. Halvera tomaterna och fördela dem runt filén. Häll såsen över filé och tomater.

5. Tillaga i mitten av ungen i ca 25 minuter.


Inga kommentarer: