Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

lördag 23 april 2016


Fläskytterfilé med mango och ädelost

Ursprungsreceptet till det här är ett recept med kycklingfilé. Ett av mina favoriter för övrigt. Men jag tänkte att det skulle fungera lika bra med fläskytterfilé så jag ändrade kyckling till fläskytterfilé och lade dessutom till bacon. Det var en lyckad förändring, rätten är jättegod!

600 g fläskytterfilérsp
2 pkt bacon
75-100 g ädelost, riven 
1 färsk mango eller 1 pkt frysta mangotärningar, tinade
1 msk kycklingfond
1-2 dl grädde
1 liten burk creme fraice
2 tsk soja
Svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala mangon och skär den i tärningar, alternativt tina de frysta mangotärningarna.

3. Krydda filén med svartpeppar och bryn runt om i smör/olja i en stekpanna så de får fin färg. Lägg över i en lagom stor ugnsform - mango, bacon och sås ska få plats runt om. 

4. Dela baconskivorna i hälften och stek dem i stekpannan. Fördela dem och mangon runt filén.

5. Rör ihop grädde, creme fraiche, soja och fond i stekpannan. Låt koka ihop några minuter. Rör ner  den rivna osten och rör tills den smälter. Häll i ugnsformen. 

6. Tillaga i ugnen tills köttet är genomstek.Inga kommentarer: