Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 12 april 2016


Zucchinibiffar

Veckans vegetariska rätt blev zucchinibiffar. De är mycket mumsiga och det är bara att välja vilket tillbehör man vill ha till. Jag serverade dem med hummus, tomat- och löksalsa, sallad med fetaost och oliver och turkisk yoghurt. Biffarna blir lösa i konstistensen. De är faktiskt bättre dagen efter så om man kan är det bra att göra dem en dag i förväg.
 
300 g zucchini
1 salladslök
1 knapp dl vetemjöl
1 msk finhackad färsk mynta

1 msk finhackad färsk persilja
1 krm riven muskot
1 knapp dl ströbröd
1 lätt vispat ägg

1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Riv zucchinin och pressa ut allt vatten. Hacka salladslöken.


2. Blanda sedan ihop alla ingredienser väl.

3. Forma små biffar och lägg dem på en skärbräda/bricka.

4. Stek biffarna i omgångar i olja i en stekpanna på medelhög värme.  Lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av.

 

Inga kommentarer: