Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 19 april 2016



Torskrygg med bacon och gräslök
serverad med grönsaksmos

Här är ett recept på en härlig fiskgratäng med mycket smak. Försvinnande gott! Det fräscha grönsaksmoset passar väldigt bra till, men det funkar bra med vanligt potatismos också. 

Fiskgratäng
4 portionsbitar torskrygg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 pkt bacon
2 bananschalottenlökar
2 dl grädde (eller iMat)
1 msk fransk senap
1 liten burk chreme fraiche (eller iMat fraiche)
1 dl gräslök, hackat

Mos
1 broccolibukett
1 litet blomkålhuvud, ca 500 g
1 grönsaksbuljongtärning
2 avokado
25 g smör
Salt och vitpeppar


1. Sätt ugnen på 225 grader.  Salta och peppra torsken och lägg den i en ugnsform. 

2. Dela broccoli och blomkål i mindre bitar. Koka mjuka i en kastrull med rejält med vatten och en buljongtärning. 

3. Skala och hacka löken. Klipp eller skär bacon i bitar. Stek lök och bacon i smör i en stekpanna. Fördela ut över torsken.

4. Rör ihop grädde, senap, creme fraiche och gräslök. Häll över innehållet i ugnsformen. 

5. Tillaga i ugnen tills torsken är färdig (52 grader), i ca 20 minuter.  

6. Häll av vattnet av grönsakerna och mixa dem släta med mixerstav. Dela avokadon och skopa ner fruktköttet i moset tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar. 

Inga kommentarer: