Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 5 april 2016


Kryddig äppeldessert

Här är recept på en kryddig men samtidigt fräsch dessert. Gott med syrlig turkisk eller grekisk yoghurt till. Det funkar säkert även med vaniljkesella fast då blir det lite sötare.

4 äpplen
1 msk citronskal
1 msk pressad citron 
1 msk flytande honung
2 msk råsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
Turkisk/grekisk yoghurt eller vaniljkesella

1. Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna tunt. Stek skivorna på medelvärme i smör i en stekpanna i cirka 2 minuter. 

2. Riv citronskalet, se till att det inte kommer med något vitt. Pressa citronsaften. 

3. Blanda försiktigt ner citronskal, pressad citron, honung, socker, kanel och ingefära i stekpannan. Låt koka in 1-2 minuter. Ta av spisen och låt svalna något.

4. Varva äppelblandningen med yoghurt i portionsskålar eller glas. 

Inga kommentarer: